Вход

Українська вечеря в рамках проекту «Кулінарна дипломатія»

23 січня 2015 р. - в Стамбулі відбулася українська вечеря в рамках проекту «Кулінарна дипломатія»
Прекрасним фоном для дискусій та неформального спілкування стали страви української кухні, оскільки девіз проекту «Кулінарна дипломатія – це серія смачних діалогів». Український шеф-кухар Тетяна Мінаєва спільно з командою турецьких кухарів дійсно створили смачну атмосферу: приготувавши український борщ, вареники, котлету по-київськи й узвар. 
«Оскільки українські страви готувались з турецьких продуктів, то доводилось бути гнучкими. Наприклад, в Туреччині немає сметани, але ми замінили її турецьким йогуртом, що тільки покращило смак українських вареників та борщу. Такі обміни потрібні не лише з точки зору дипломатії або культури, а й кулінарії»,- говорить Тетяна Мінаєва, бренд-шеф ресторанів «Дрова» та «Олів’є», яка була запрошеним українським шеф-кухарем.
 
10896957_929949890357794_3028837283295695648_n